Don't ever say it's not possible

  • "Begint jouw toekomst hier?"
  • "Begint jouw toekomst hier?"
  • "Begint jouw toekomst hier?"

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Kenmerkend voor oefentherapie Cesar is dat er altijd naar de gehele houding en het complete beweeggedrag wordt gekeken. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

Klachten

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

Ik bied u hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols) en bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat.

Werkwijze

Als u de eerste keer bij mij komt zullen we beginnen met een vraaggesprek over de klachten. Zodra hier een duidelijk beeld is ontstaan, zal er een lichamelijk onderzoek plaats vinden om te zien waar de klachten vandaan komen. We zullen samen kijken naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam. Als dit in kaart is gebracht zal er een behandelplan volgen, zodat de klachten zullen verdwijnen of verminderen.

Behandeling

De therapie zal bestaan uit het verbeteren van het houding en bewegingspatroon. Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijks leven kunnen worden toegepast, leer je anders en beter bewegen.

Kijk voor meer informatie op www.vvocm.nl